top of page

DE PAPIERSCHEPPERIJ

Bijgewerkt op: 24 mrt.

In de Papierschepperij verzamelen we partijen oud-papier van lokale bedrijven en organisaties, om daar vervolgens nieuw papier van te scheppen.

Ondanks dat het een behoorlijk tijdrovend proces is, hopen we hiermee bedrijven en onze bezoekers te inspireren om met andere ogen naar afval te kijken. Afvalverwerking is, volgens ons, het meest duurzaam wanneer het zonder getransporteerd te worden opnieuw als grondstof ingezet wordt. Daarnaast geeft het natuurlijk een pijnlijk inkijkje in de hoeveelheid afval die we produceren.Iedere oplage papier die we scheppen, heeft zijn eigen kwaliteiten. Dit heeft te maken met de partij oud-papier die we gebruiken om het pulp mee te maken. Daarnaast speelt ook mee dat we handmatig te werk gaan. Zo kunnen er subtiele verschillen voorkomen in bijvoorbeeld het gewicht, de structuur en de uiteindelijke kleur.


Heb je zin om zelf aan de slag te gaan en ál je oud-papier te recyclen? Tijdens onze workshop PAPIER SCHEPPEN, leggen we je haarfijn uit hoe je gemakkelijk thuis al je oude post en kartonnen dozen hergebruikt!


Door een bundeltje papier van de Papierschepperij te kopen, steun je ons recycle-project en houd je de schepperij draaiende! Het papier is exclusief te verkrijgen bij Kunstkantoor Bild. Bestel via de webshop of kom langs in Kunstkantoor Bild.


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page