top of page

HET TEXTIELASIEL

Het TextielAsiel is een slowprocess-project van Suus binnen Kunstkantoor Bild. Hier krijgen gedoneerde stoffen een tweede leven.

Afhankelijk van de afmeting en de kwaliteiten van het materiaal, worden er voor elke stof nieuwe duurzame ontwerpen gemaakt.

Om elk materiaal zo optimaal mogelijk te benutten, worden de patronen van de items zó aangepast dat er geen restmateriaal overblijft.

En zijn er tóch kleine stukjes over? Dan worden deze weer aan elkaar gezet om alsnog gebruikte te worden!Op dit moment vind je in de winkel van het Kunstkantoor producten welke zijn gemaakt van stof dat voorheen diende als horizondoek in de Toneelschuur te Haarlem. Dit enorme doek, van ongebleekt katoen, is geïmpregneerd geweest en niet gewassen. Omdat van te voren niet zeker was of alle vlekken uitwasbaar zouden zijn, heeft de stof in het TextielAsiel een tie-dye verfbad gekregen.

De productenlijn van het horizondoek bestaat onder andere uit tuinbroeken, meditatiekussens, theedoeken, etuis, borduurjournals, totebags.


Alle producten hebben een beperkte oplage afhankelijk van de afmetingen van het gedoneerde materiaal, dus op het gehele aanbod van het TextielAsiel geldt: OP=OP!


Kijk voor het complete aanbod in de webshop of kom langs in het Kunstkantoor.3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page